Veriaci prežívajú veľký smútok: Zomrel obľúbený kňaz

uprimnu sustrast_trenciansky Navždy nás opustil významný slovenský heraldik. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Cez víkend zasiahla farnosť vo Veľkých Bierovciach veľmi smutná správa. V sobotu 13. decembra vo veku 58 rokov navždy odišiel farár Viliam Chrastina.

Viliam Chrastina zasvätil celý svoj život viere. Kňazom bol dlhých 34 rokov. „V duchu kresťanskej nádeje na vzkriesenie a s prosbou o modlitbu oznamujeme, že dôstojný pán Mgr. Viliam Chrastina zaopatrený sviatosťami odovzdal svoju dušu Stvoriteľovi dňa 13. januára 2024 v 58. roku života a v 34. roku kňazstva,“ napísalo na svojej stránke Biskupstvo Nitra.

Sväté omše spojené s pohrebnými obradmi budú sláviť vo štvrtok 18. januára o 10:00 vo Farskom kostole sv. Vendelína vo Veľkých Bierovciach a o 14:00 vo Farskom kostole sv. Bartolomeja v Čadci. Následne pochovajú telesné pozostatky na mestskom cintoríne.

Sväté omše budú vo Veľkých Bierovciach a neskôr v Čadci. Zdroj: Biskupstvo Nitra

Viliam Chrastina sa narodil v Čadci. Začínal ako kaplán v Nitre. Bol aktívny aj v Trenčianskom kraji. Robil kaplána v Trenčíne, neskôr administrátora a farára v Dubodieli. Viac ako desať rokov slúžil vo Farnosti Veľké Bierovce. Úprimnú sústrasť mu vyjadrujú spoluobčania, u ktorých bol veľmi obľúbený.

„V modlitbách pri pozostalej rodine pána farára Viliama Chrastinu ako aj ľudí z farnosti Veľké Bierovce. S úctou predsedníctvo Evanjelického cirkevného zboru Ecav Trenčianske Stankovce Patrik Tomík – zborový dozorca a Jarmila Petrulová – zborová farárka, napísal ECAV Trenčianske Stankovce.

Nech odpočíva v pokoji.

Zdroj: ECAV Trenčianske Stankovce, Biskupstvo Nitra, Farnosť Veľké Bierovce


Ďalšie články